De voordelen van een slim slot

De voordelen van een slim slot

9 juli 2019 Uit Door Redactie

De slimme slotenmarkt is een opkomende markt. Steeds meer consumenten willen een slim slot aanschaffen of hebben een slim slot aangeschaft. Er komen steeds meer handige gadgets in de markt; het slimme slot is een leuke toevoeging. Wat zijn de voordelen van een slim slot in tegenstelling tot een gewoon slot?

Op afstand te bedienen

Slimme sloten kunnen vanaf een afstand worden bediend met bijvoorbeeld een smartphone of een afstandsbediening. De deur kan op deze manier op afstand worden ontgrendeld en vergrendeld. Zo hoef je nooit meer thuis te zijn om de deur te openen voor een bekende, of kun je de deur openen als je druk bent met koken. De Nemef Entr Motorcilinder is een voorbeeld van een slot dat zeer geschikt is voor consumenten.

Een digitale sleutel delen

Een slim slot kan worden geopend via een mobiele telefoon. Het is mogelijk om een digitale sleutel te geven aan anderen zodat zij binnen kunnen komen als jij niet thuis bent. De sleutels kunnen worden afgegeven en ook weer worden ingetrokken als het niet meer nodig is. De meeste slimme sloten bieden de optie om sleutels af te geven voor bepaalde tijden, zodat bijvoorbeeld de schoonmaker of oppas alleen naar binnen kan als het nodig is.

Koppelen aan andere slimme apparaten

Slimme sloten kunnen worden gekoppeld aan andere slimme apparaten. Slimme sloten kun je koppelen aan bijvoorbeeld Google Home. Het wordt dan mogelijk om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat verlichting en de tv aangaan, zodra je een slim slot opent.

slim slot

Nooit meer je sleutels verliezen

Ben je vaak je sleutels kwijt? Of verlies je deze regelmatig? Dan is het een idee om een slim slot aan te schaffen. Een slim slot vervangt de huidige sleutel. Zorg ervoor dat je smartphone is opgeladen en dat je deze niet kwijtraakt, anders is het niet mogelijk om de deur te openen. Het is daarom belangrijk om altijd een deur te behouden met een cilinderslot die kan worden geopend met een normale sleutel. De Nuki slim deurslot 2.0 is een slim slot dat makkelijk is te monteren door deze bovenop het huidige slot met sleutel te plaatsen.